Πέντε ώρες χρειάστηκαν για να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα στο ελληνικό χρηματιστήριο και να αρχίσουν και πάλι οι συναλλαγές, με τον γενικό δείκτη να ισορροπεί μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων και με ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,11% στις 906,05 μονάδες, με τον τζίρο φυσικά να είναι μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε μετά πολλών εμποδίων λίγο μετά τις 15:30, με αρκετούς τίτλους μάλιστα να μην έχουν κάνει πράξη στο πρώτο τέταρτο των συναλλαγών. Όπως μάλιστα επισημαίνουν εγχώριοι αναλυτές στον ot.gr σταδιακά η αγορά θα αποτυπώσει τη νευρικότητα στα επίπεδα, αλλά και την απογοήτευση από την μη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την περασμένη Παρασκευή.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα δεν έχει παγιωθεί κάποια συγκεκριμένη τάση, με μόνη τη ΔΕΗ να είναι στο -1,51%, με την αγορά να επηρεάζεται από την εν εξελίξει αύξηση κεφαλαίου της. Άλλωστε έχει επισημανθεί πολλάκις ότι η αγορά θα παρακολουθεί τις εξελίξεις με την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης, η οποία ομολογουμένως θα απορροφήσει σημαντικό μέρος της ρευστότητας.

Στους υπόλοιπους τίτλους, πιέσεις εμφανίζονται και στον ΟΠΑΠ και τον Ελλάκτωρ πρωτίστως, όπως και στον Μυτιληναίο, την Πειραιώς και τη Λάμδα. Αντίθετα, ο ΟΤΕ με το +1,30% που καταγράφει στηρίζει τον γενικό δείκτη, όπως και τα μικρά κέρδη των Coca Cola, Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών