Πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά εκτοξεύτηκαν και πάλι οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, ενώ μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.801,22 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.802,50 δολάρια.

Ενώ υπάρχει η αντίληψη ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός, υπάρχει ένα επίμονο στοιχείο πίεσης, δήλωσε στο Reuters ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets UK.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε την Παρασκευή την άποψή του ότι ο υψηλός πληθωρισμός πιθανότατα θα υποχωρήσει το επόμενο έτος, γεγονός έφερε διορθώσεις στην αγορά του χρυσού, με τις τιμές να υποχωρούν προσωρινά.

Είπε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία του tapering αλλά όχι ακόμα τη μείωση των επιτοκίων.

«Τα πρόσφατα σχόλια του Πάουελ ενδέχεται να έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για πληθωρισμού», δήλωσε ο Χαν Ταν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity, εκτιμώντας ότι αυτό τροφοδοτεί μια ισχυρότερη ζήτηση για χρυσό ως αντιστάθμιση στον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές αναμένουν τις συνεδριάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις για την συνέχιση ή όχι της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Η Fed θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, στις 2-3 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές