Πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η HSBC για το γ’ τρίμηνο, ενώ γνωστοποίησε και τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. δολαρίων.

Τα ανακοινωμένα προ φόρων κέρδη της τράπεζας για το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 75,8% σε ετήσια βάση στα 5,4 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 22,8% στα 3,77 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 4,2 δισ. δολάρια από 2,2 δισ. δολάρια προηγουμένως, ενώ τα ανακοινωμένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 12 δισ. δολάρια.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που είχαν προηγουμένως διατεθεί για να προετοιμαστεί για αύξηση των ζημιών από δάνεια, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβαρύνθηκε από την πανδημία Covid-19. Αυτό συνέβαλε στη βελτίωση των κερδών, ενώ όλες οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζα ήταν κερδοφόρες κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

«Ενώ διατηρούμε μια προσεκτική προοπτική για το περιβάλλον εξωτερικού κινδύνου, πιστεύουμε ότι τα χαμηλά των τελευταίων τριμήνων είναι πίσω μας», δήλωσε ο Νόελ Κουίν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της HSBC, σε δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση των κερδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή