Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ο Γενικός Δείκτης κράτησε άθικτο το επίπεδο των 900 μονάδων, διατηρώντας παράλληλα εν ισχύ το αγοραστικό του σήμα από τις 890 μονάδες.

Και μάλιστα, με επιθετική στήριξη τις 902 έχει καλές πιθανότητες να συνεχίσει την ανοδική επίθεση, τουλάχιστον έως και την περιοχή των 940, που συνιστούν εξάλλου και το άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού σχηματισμού.

Το σημείο εξόδου από τις τρέχουσες αγοραστικές θέσεις είναι κάτω από 880 μονάδες σε ημερήσιο κλείσιμο.

Κύριος ρυθμιστής της καλής ψυχολογίας είναι η εξαίρετη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, που αφενός υπεραποδίδει έναντι των λοιπών, αφετέρου εμφανίζει σπάνια ανθεκτικότητα στα πτωτικά σκέλη.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές στην τρέχουσα συγκυρία είναι οι δεικτοβαρείς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, οι μετοχές της πληροφορικής και οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ. Η συμπεριφορά της τελευταίας θα κριθεί καθολικά από τους αναμενόμενους όρους της επικείμενης ΑΜΚ της.

Αυτά έρχονται σε παράλληλη ανάγνωσή με την εικόνα στις διεθνείς αγορές, η οποία βοηθάει στη διατήρηση θετικού κλίματος. H συνδυασμένη οπτική των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και της επαναπροσέγγισης ιστορικών υψηλών (ή/και επίτευξης νέων) στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες λειτουργεί υπέρ της αγοραστικής διάθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News