H ανακοίνωση της επανέναρξης εργασιών εξόρυξης στο ορυχείο λιθίου Wodgina εκτόξευσε την τιμή της μετοχής στο +8,96%.

Η πρόσφατη υπερμεγέθυνση της εταιρείας, άρα και η υπεραπόδοση της μετοχής οφείλεται εν πολλοίς στη διαρκώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λίθιο, ως βασικό υλικό για την ηλεκτροκίνηση.

Η μετοχή μπορεί εύκολα να κινηθεί προς τα ιστορικά της υψηλά στην περιοχή των 65 δολαρίων Αυστραλίας, με πρώτη αντίσταση τα 48.

Κι όπως φάνηκε από την αντίδραση των επενδυτών την Παρασκευή, ο βασικός λόγος που η μετοχή πλαγιολίσθαινε τόσους μήνες ήταν τα προβλήματα στη λειτουργία του ορυχείου, που δημιούργησε αφενός διστακτικότητα στο ταμπλό, αφετέρου ευκαιρίες για τοποθέτηση σε χαμηλότερα σημεία.

Ενθαρρυντικά για την πορεία της μετοχής είναι και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία, για το περασμένο τρίμηνο σημείωσαν σημαντική ενίσχυση.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας, σημειώνοντας μεταβολή της τάξεως του +93,6%, άγγιξαν τα 1,1 δισ. $, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μεταβολή των καθαρών κερδών της, τα οποία μεταβληθέντα κατά +533% σκαρφάλωσαν στα 374 εκ.

Ενδιαφέρον φέρουν οι υψηλοί αριθμοδείκτες απόδοσης επενδεδυμένου κεφαλαίου και ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας που βρίσκονται στο 29,82% και 46,44% αντίστοιχα.

Τέλος, τα έσοδα ανά μετοχή ανέρχονται στα 39,59 $, με τις χρηματοροές, επίσης, ανά μετοχή να υπολογίζονται στα 13,44 $, ενώ το Book Value Per Share αγγίζει τα 17,02.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News