Υποχωρούν ελαφρώς οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολογιακών τίτλων,  καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικάνικου ομολόγου μειώθηκε λίγο κάτω από τη μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,637% στις 4.30 ώρα ΕΤ.Η απόδοση του 30ετούς μειώθηκε σχεδόν μια μονάδα βάσης στο 2,0783%. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα από τις τιμές και μια μονάδα βάσης ισούται με το 0,01%.

Ο δείκτης αναφοράς, το 10ετές ομόλογο αύξησε την απόδοση του στο 1,673% στη συνεδρίαση της Δευτέρας αλλά «ξαναμαζεύτηκε» στα επίπεδα στου 1,63%. Η αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε τη Δευτέρα σε επίπεδα ρεκόρ, με τις ανοδικές τάσεις να τροφοδοτούνται από τις ανακοινώσεις ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξη συνεχίζουν να επηρεάζουν τους επενδυτές.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το μήνα Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι που μετείχνα στη δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν σε 760.000, περισσότερες δηλαδή από τις 740.000 που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Τέλος, σήμερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές