Στην πολύ στενή ζώνη των 900 – 910 μονάδων παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δημιουργεί έναν… αέρα μερικών μονάδων πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, δεν μπορεί να κινηθεί αποφασιστικά υψηλότερα. Έτσι, με το περιορισμένο +0,45%, παραμένει στις 905,24 μονάδες, όπου και έχει βρει τις ισορροπίες με τους πωλητές.

Αυτό που προβληματίζει πάντως τους αναλυτές είναι ότι ενώ ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του μήνα, ανεβαίνει ανά… δέκα μονάδες τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης, με έναν καλό απολογισμό 50 μονάδων μέχρι τώρα, αυτό συνέβη με χαμηλό τζίρο. Αν μάλιστα σε αυτό αφαιρέσεις προσυμφωνημένες πράξεις και συναλλαγές που σχετίζονταν με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, τότε τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για τα ερείσματα των θέσεων που δημιουργήθηκαν.

Η πραγματική λοιπόν εικόνα θα φανεί το επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση εάν επανέλθουν οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Παραδοσιακά ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που τα ξένα χαρτοφυλάκια (πάνω από το 60% στο ΧΑΑ) ολοκληρώνουν τις 12μηνες στρατηγικές τους και επιλέγουν τις θέσεις της επόμενης χρονιάς. Το αν θα κερδηθεί το στοίχημα της παραμονής στη Λ. Αθηνών επομένως, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να δώσει το ΧΑ.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο και απέχοντας μόλις δύο συνεδριάσεις από τη λήξη του Οκτωβρίου, η Jumbo στηρίζει την αγορά με +2,26%, όπως και οι Σαράντης, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ. Θετικές είναι και οι παρουσίες των Eurobank, Μυτιληναίου, Coca Cola, ΔΕΗ, Εθνική και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά λειτουργούν οι απώλειες σε Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών