Μοιρασμένα τελικά ήταν τα πρόσημα στο καμπανάκι λήξης της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Aν και προσπάθησε να κινηθεί προς τις 910 μονάδες, τελικά καθηλώθηκε κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 902,09 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να μετατρέπεται σήμερα σε βαρίδι(-0,34%), από υποστηρικτικό μοχλό το προηγούμενο διάστημα.

Πάντως, το μήνυμα που έδωσε για ακόμη μία φορά η αγορά είναι ότι θέλει να αφομοιώσει τα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων πριν δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να ακολουθούν την άτυπη εναλλαγή τίτλων στην άνοδο και την κάθοδο προς όφελος της ρευστότητας τους. Μιας ρευστότητας που ίσως χρειαστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, όταν ευλόγως μπορεί να εκδηλωθούν κινήσεις κατοχύρωσης των μηνιαίων κερδών.

Επίσης, αυτό που προβληματίζει τους αναλυτές είναι ότι ενώ ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του μήνα, ανεβαίνει ανά… δέκα μονάδες τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης, με έναν καλό απολογισμό 50 μονάδων μέχρι τώρα, αυτό συνέβη με χαμηλό τζίρο. Αν μάλιστα σε αυτό αφαιρέσεις προσυμφωνημένες πράξεις και συναλλαγές που σχετίζονταν με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, τότε τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για τα ερείσματα των θέσεων που δημιουργήθηκαν.

Η πραγματική λοιπόν εικόνα θα φανεί το επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση εάν επανέλθουν οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Παραδοσιακά ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που τα ξένα χαρτοφυλάκια (πάνω από το 60% στο ΧΑΑ) ολοκληρώνουν τις 12μηνες στρατηγικές τους και επιλέγουν τις θέσεις της επόμενης χρονιάς. Το αν θα κερδηθεί το στοίχημα της παραμονής στη Λ. Αθηνών επομένως, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να δώσει το ΧΑΑ.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο και Jumbo με το +2,74% και +2,65% αντίστοιχα που σημείωσαν κράτησαν σε θετικά εδάφη την αγορά, με τις στηρίξεις να ενισχύονται και από τα κέρδη των Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Ελλάκτωρ. Από την άλλη όμως, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα και Alpha Bank βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Motor Oil, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών