Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών ανήλθαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ οι υψηλές τιμές καθιστούν την ιδιοκατοίκηση δυσπρόσιτη για ορισμένους αγοραστές που μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά κατοικίας.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 14,% – εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό-και ανήλθαν σε 800.000 τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις  του Αυγούστου αναθεωρήθηκε πτωτικά στις 702.000  από τις 740.000 κατοικίες που είχαν ανακοινωθεί. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στον πολυπληθή Νότο, καθώς και στα δυτικά και βορειοανατολικά. Ωστόσο, έπεσαν στο Μεσοδυτικά..

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις νέωνκατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, θα ανέλθουν στις  760.000.

Η ζήτηση για στέγαση αυξήθηκε  στην αρχή της πανδημίας. καθώς πολλοί αμερικανοι έφευγαν από τις πόλεις προς τα τα προάστια ή άλλες περιοχές χαμηλής πυκνότητας, για να βρουν σπίτια πιο ευρύχωρα , που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως γραφεία ή να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Η άξαρση αυτή  έχει υποχωρήσει καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία και τα σχολεία άνοιξαν ξανά για δια βίου μάθηση.

Η μέση τιμή νέας κατοικίας ενισχύθηκαν κατά 18,7% τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στα 408.800 δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις κατοικιών συνέχισαν να συγκεντρώνονται σε ένα εύρος τιμών από 200.000 ως 749.000 δολάρια. Οι πωλήσεις κατοικιών σε τιμή χαμηλότερη των 200.000 χιλιάδων δολαρίων, αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των συναλλαγών.

Περίπου το 74% των κατοικιών που πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα είτε ήταν υπό κατασκευή είτε δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη.  

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή