
«Το κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής, επιτήρησης και ελέγχου των μέτρων ασφάλειας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, έφερε ξανά στο φως το τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες στην προβλήτα 2, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 42χρονου εργαζόμενου», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους, οι αρμόδιοι τομεάρχες Ναυτιλίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως επισημαίνουν, «σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μαρτυρούν οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα προκλήθηκε από καταπλάκωση από γερανογέφυρα, γεγονός που γεννά πολλαπλά ερωτηματικά σχετικά με το αν και ποια μέτρα προστασίας και ασφάλειας εφαρμόζονται στο Λιμάνι, ενώ παράλληλα στρέφει την αναζήτηση των ευθυνών στις εργολαβικές εταιρείες και στην ΟΛΠ ΑΕ και αφήνει έκθετους και υπόλογους τους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς».
«Εκ περιτροπής εργασία, εξοντωτικές βάρδιες, λιγότεροι εργαζόμενοι ανά ομάδα, επισφαλείς συνθήκες εργασίας, ελλιπής εκπαίδευση και εξοικείωση με το αντικείμενο, παροπλισμένο ΣΕΠΕ και Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας είναι μόνο ένα μέρος των προβλημάτων που πια οι εργάτες στο Λιμάνι καλούνται να αντιμετωπίσουν», τονίζουν, απευθύνοντας έκκληση στα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας «να ερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το συγκεκριμένο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα» και «να απαντήσουν ποιες οι συνθήκες εργασίας, πόσοι έλεγχοι διενεργούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και τι μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».
«Καλούμε την κυβέρνηση, που με τόσο “ζήλο” μερίμνησε ώστε να απεμπολήσει χωρίς αντίτιμο τον Δημόσιο έλεγχο που είχε επί του 16% των μετοχών του Λιμανιού του Πειραιά, να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να μην αφήσει αναπάντητα, τα ερωτήματα και την οργή που γεννιούνται μετά από ένα τέτοιο περιστατικό», καταλήγουν.


Latest News

«Δεν ιδιωτικοποιούμε το νερό» - Τι ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας
«Κατοχυρώνουμε στην πράξη την υποχρεωτική διαχείριση του, από δημόσιους φορείς»

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες - Η πλειοψηφία ζητάει ίδιες ή και μεγαλύτερες
Παράλληλα, οι δαπάνες για εξοπλισμό αντιπροσωπεύουν το 45,3% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά την Ουγγαρία (48%).

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων
Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023

Ένας κινέζος πλανητάρχης; - Τα μηνύματα της επίσκεψης Σι στη Μόσχα
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αμφισβήτηση της αμερικανικής ηγεμονίας και παρέπεμψαν σε μια νέα διεθνή τάξη που «θα αντλεί έμπνευση» από την Κίνα

Ισχυρός σεισμός στο Αφγανιστάν αισθητός σε πολλές χώρες - Τρομακτικά βίντεο
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων

Τέμπη: Έτσι δεν θα γινόταν η τραγωδία – Αυτοψία στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αττικής
O προϊστάμενος στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του Σκα στις Αχαρνές εξήγησε πώς λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Συγκλονιστική κατάθεση για το Μάτι και για τα σχέδια απομάκρυνσης των πολιτών
Συνεχίζει την κατάθεσή του ο δικαστικός πραγματογνώμονας, επιμένοντας πως αν είχε δοθεί εγκαίρως εντολή εκκένωσης, οι άνθρωποι στο Μάτι θα είχαν σωθεί.

Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Τι αναμένεται να υποστηρίξουν οι δύο σταθμάρχες στη Λάρισα και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για όσα συνέβησαν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη

Η τεχνητή νοημοσύνη συνέλαβε τον Τραμπ
Αυτές οι εικόνες έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο

Νερό: Τι θα γίνει με ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν