Ο Ίλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι η Tesla δεν έκανε έκπτωση στην Hertz σε παραγγελία 100 χιλιάδων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα Model 3 στην Tesla.

Η παραγγελία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να εξηλεκτρίσει και να εκσυγχρονίσει τον στόλο της.

Χθες, μια πηγή δήλωσε στο Bloomberg ότι η αξία της συμφωνίας ήταν 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Hertz δεν έχει μεγάλη έκπτωση στα αυτοκίνητα όπως συνηθίζεται.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων είναι γνωστό ότι λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις όταν κάνουν τόσο μεγάλες παραγγελίες οχημάτων.

Για ορισμένες από αυτές τις εταιρείες, είναι μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου να λαμβάνουν εκπτώσεις σε παραγγελίες μεγάλου στόλου και να πωλούν τα οχήματα στην ίδια τιμή που τα αγόρασαν αφού τα χρησιμοποιήσουν, μέσω ενοικίασης, για λίγο χρονικό διάστημα.

Χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η Tesla δεν έκανε έκπτωση στην Hertz  για την μεγάλη παραγγελία της.

«Για να είμαστε σαφείς, τα αυτοκίνητα που πωλούνται στη Hertz δεν έχουν έκπτωση. Ίδια τιμή με τους καταναλωτές.», έγραψε Μασκ.

Εάν η τιμή που αναφέρει το Bloomberg είναι ακριβής, τότε η μέση τιμή έκαστου Model 3 που παρήγγειλε η Hertz κυμαίνεται στα 42.000 δολάρια.

Το Model 3 ξεκινά σήμερα από 44.000 δολάρια, αλλά αυτό προέκυψε μετά από μια αύξηση τιμής 2.000 δολαρίων που ανακοίνωσε η Tesla την περασμένη εβδομάδα.

Εάν η Hertz έκανε την παραγγελία την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσε πράγματι να είχε πληρώσει 42.000 δολάρια, την ίδια τιμή με τους πελάτες που έκαναν νέες παραγγελίες εκείνη τη στιγμή, και να είχε παραγγείλει μόνο οχήματα Standard Range Plus Model 3.

Η Tesla εκτιμά τώρα ότι όσοι κάνουν νέες παραγγελίες για το Model 3 Standard Range Plus στις ΗΠΑ θα πάρουν τα αυτοκίνητά τους τον Ιούνιο του 2022.

Η Hertz είπε ότι σχεδιάζει να παραλάβει και τα 100.000 Model 3 που παρήγγειλε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία