Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υπήρξαν κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών, με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα, που εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,4%, με τον κλάδο του μεταλλευμάτων να χάνει 2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,33% στις 7.253 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 0,33% στις 15.705 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,19% στις 6.753 μονάδες.

Αρνητικά επίσης λειτούργησε και το γεγονός ότι η Γερμανία περιμένει η ανάπτυξη φέτος να είναι σημαντικά πιο αδύναμη από τις προβλέψεις, ήτοι στο 2,6%, από 3,5% που εκτιμήθηκε τον Απρίλιο. Οι βασικοί λόγοι είναι ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία και οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες πιέζουν την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχασε 7%, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Αν και υψηλότερα του αναμενομένου, η Deutsche bank έδειξε την αδυναμία της στον κλάδο των επενδύσεων. Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανέφερε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν, ενώ ο δείκτης CET 1, διαμορφώθηκε στο 13%, από 13,2% στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγορές προσπάθησαν να αποτιμήσουν και τις νέες προτάσεις της Κομισιόν για την εφαρμογή των βασικών στοιχείων των διεθνών προτύπων της Βασιλείας ΙΙΙ στον τραπεζικό κλάδο. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες της ΕΕ θα καταστούν πιο ανθεκτικές σε ενδεχόμενους μελλοντικούς οικονομικούς κλυδωνισμούς.

Την ίδια ώρα, οι αγορές δείχνουν έστω και περιορισμένα την ανησυχία τους για το ενεργειακό κόστος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ ανέβηκαν πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια. Οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να αυξάνονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, προκαλώντας το κλείσιμο εργοστασίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών