Ελαφρώς πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, αλλά και τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,21%, με τον κλάδο του μεταλλευμάτων να χάνει 1,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,06% στις 7.273 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,13% στις 15.736 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,08% στις 6.760 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία χάνει 2,7%, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Αν και υψηλότερα του αναμενομένου, η Deutsche bank έδειξε την αδυναμία της στον κλάδο των επενδύσεων. Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανέφερε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν, ενώ ο δείκτης CET 1, διαμορφώθηκε στο 13%, από 13,2% στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Την ίδια ώρα, οι αγορές δείχνουν έστω και περιορισμένα την ανησυχία τους για το ενεργειακό κόστος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ ανέβηκαν πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια. Οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να αυξάνονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, προκαλώντας το κλείσιμο εργοστασίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες