Στο 14,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού, δηλαδή ηλικίας 15-74 ετών, ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με την Ελλάδα να φιγουράρει στην τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Ιταλία, με ποσοστό 23,2%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat, σύμφωνα με την οποία σημαντική παράμετρο στη διαμόρφωση των κενών θέσεων αποτελεί η ανεργία. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι άνεργοι αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ του συνολικού ποσοστού ήτοι 7,0% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού στην ΕΕ.

Οι υπόλοιπες ομάδες που συνθέτουν το αποτέλεσμα ήταν: «άτομα διαθέσιμα για εργασία, που, όμως, δεν αναζητούν εργασία» (3,8% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού), «υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης» (2,9%) και «άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμο» (0,8%).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι κενές θέσεις εργασίας ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού ήταν περισσότερες στην Ισπανία (25,1% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού), στην Ιταλία (23,6%) και στην Ελλάδα (23,2%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (4,6%), στη Μάλτα (5,8%) και στην Πολωνία (6,2%).

Η ανεργία ήταν η μεγαλύτερη συνιστώσα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτός από την Ιταλία και την Ολλανδία.

Στην Ιταλία, η κατηγορία «άτομα διαθέσιμα για εργασία που δεν αναζητούν εργασία» αντιπροσώπευαν το 11,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού και συνέβαλαν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Στην Ολλανδία, οι «υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης» (6,0% του εκτεταμένου εργατικού δυναμικού) συνέβαλαν περισσότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή