Η κινεζική κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός «πολιτισμένου» Διαδικτύου αποθαρρύνοντας τις βλαβερές online συμπεριφορές και αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές πλατφόρμας για να διαδώσει τα σοσιαλιστικά ιδεώδη, ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής Διοίκησης Κυβερνοχώρου (CAC) Τσουάνγκ Ρονγκβέν δήλωσε ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν κρίσιμη σημασία για την εξέλιξη μιας «σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας», δεδομένου ότι η Κίνα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο διαδικτυακό πληθυσμό με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν στην κρατική εφημερίδα Study Times και αναδημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό της CAC στο WeChat, αναφέρει το Reuters.

Το Κόμμα θα πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το Διαδίκτυο για να επιτρέψει στις «καινοτόμες θεωρίες του Κόμματος» να περάσουν «στα σπίτια των απλών ανθρώπων».

Τα «καλά πρότυπα» πρέπει να προβάλλονται περισσότερο και οι νεαροί χρήστες πρέπει να ενθαρρύνονται να αναπτύσσουν «σωστές συνήθειες» στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο Τσουάνγκ, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες του Διαδικτύου θα πρέπει να βελτιώσουν την «αυτοπειθαρχία» τους.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου το Κρατικό Συμβούλιο δημοσίευσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για ένα  «πολιτισμένο Διαδίκτυο», λέγοντα ότι ο κυβερνοχώρος θα πρέπει να προσφέρει στους χρήστες εκπαιδευτικό περιεχόμενο για το Κομμουνιστικό Κόμμα και τα επιτεύγματά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά