Θέλουμε την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών και κοιτώντας βεβαίως πάνω από όλα τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς το πλαίσιο των οποίων δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ειρηνική ούτε επωφελής συνύπαρξη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κος Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, συμμετείχε σε εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό με θέμα: «Ο Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης και ο ρόλος των νέων: περιφερειακές διαστάσεις, προκλήσεις και προοπτικές», ενώ είχε και συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και των διμερών επαφών του, ο κος Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, αλλά και που συνομίλησε και συμμετείχε με τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην σημερινή εκδήλωση, μέσα στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που ανοίγει την Ευρώπη στους πολίτες της και δίνει στους πολίτες το μικρόφωνο, γιατί σε αυτή τη διαδικασία οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά πάνω από όλα οι Βρυξέλλες πρέπει να σωπάσουν και να ακουστούν οι φωνές των Ευρωπαίων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων για το ποια Ευρώπη θέλουμε, ανέφερε ο κος Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

«Παράλληλα, όπως πάντοτε το κάνουμε, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τα θέματα ασφάλειας που μας απασχολούν, για την πορεία του Εθνικού ζητήματος του Κυπριακού, άλλωστε αύριο είναι μια Εθνική Επέτειος για εμάς, η Εθνική Επέτειος του Οχι που γιορτάζεται με λαμπρότητα και στην Κύπρο, και δείχνει ότι όταν ο Ελληνισμός είναι αποφασισμένος, μπορεί να πετύχει θαύματα. Έτσι, ενωμένοι, μονιασμένοι και πάντοτε σε κοινή γραμμή, αντιμετωπίζουμε σθεναρά την τουρκική προκλητικότητα, σε όλα τα επίπεδα, είτε στο επίπεδο της μετανάστευσης, είτε των μονομερών ενεργειών στη ΝΑ Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της ΚΔ, είτε βεβαίως στο θέμα του υπερ εξοπλισμού και των προκλήσεων. Έχουμε καταφέρει μέσα από πολυετείς διπλωματικές επαφές να έχουμε ουσιαστικά οργανώσει ένα δίκτυο φίλων και επαφών και συμμάχων που αντιλαμβάνονται το κοινό πρόβλημα ασφάλειας.

»Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι θέλουμε την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών και κοιτώντας βεβαίως πάνω από όλα τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς το πλαίσιο των οποίων δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ειρηνική ούτε επωφελής συνύπαρξη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας