Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Η εβδομαδιαία έκθεση των αιτημάτων ανεργίας από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, έδειξε επίσης ότι οι λίστες ανεργίας συρρικνώθηκαν σημαντικά στις αρχές αυτού του μήνα.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 290.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν η χώρα βρισκόταν στο αρχικό στάδιο της πανδημίας COVID-19.

Ήταν επίσης η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις παρέμειναν κάτω από τις 300.000 καθώς οι εργοδότες κρατούν τους εργαζομένους ενόψει της οξείας έλλειψης εργατικού δυναμικού. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 300.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα μετά από μια πρώτη εβδομάδα βοήθειας μειώθηκε κατά 122.000 στα 2,481 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου. Αυτό ήταν επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020.

Όμως, καθώς ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας έχει μειωθεί κατά περίπου 9 εκατομμύρια από τις αρχές του περασμένου μήνα, οι οικονομολόγοι στοιχηματίζουν ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην αγορά εργασίας.

«Πιθανώς πολλοί από αυτούς τους εργαζομένους θα αναζητήσουν δουλειά σύντομα, αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει, αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση ορισμένων από τις τρέχουσες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην οικονομία», δήλωσε ο Γκας Φάουχερ, επικεφαλής οικονομολόγος στην PNC Financial στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή