Χαμηλότερα των προσδοκίων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο  πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell την Πέμπτη, καθώς το hedge fund Third Point τον παρότρυνε να χωρίσει σε πολλές εταιρείες για να ενισχύσει την απόδοση και την αγοραία αξία της

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε  4,1 δισ.δολάρια το τρίτο τρίμηνο, έναντι 955 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 και 5,5 δισ. το δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα ανακοίνωνε προσαρμοσμένα  κέρδη για το τρίτο τρίμηνο κοντά στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Shell είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι ο τυφώνας Ida στον Κόλπο του Μεξικού ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση περίπου 400 εκατ. δολαρίων στα προσαρμοσμένα κέρδη.

«Αυτό το τρίμηνο δημιουργήσαμε ρεκόρ ταμειακών ροών, διατηρήσαμε την κεφαλαιακή πειθαρχία και ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να διανείμουμε 7 δισ. δολάρια στους μετόχους μας από την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων Permian», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Μπεν Βαν Μπούρντεν.

Η COP26 στο επίκεντρο

Η Shell είπε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές από τις δραστηριότητές της και την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί  στο μισό έως το τέλος της δεκαετίας, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016.Έχει δεσμευτεί να γίνει εταιρεία καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Σε μια απόφαση ορόσημο νωρίτερα φέτος, ολλανδικό δικαστήριο διέταξε τη Shell να λάβει πολύ πιο επιθετικά μέτρα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Αποφάνθηκε τον Μάιο ότι η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία είναι υπεύθυνη για τις δικές της εκπομπές άνθρακα και εκείνες των προμηθευτών της, γνωστές ως εκπομπές Scope 3, και πρέπει να μειώσει τις εκπομπές της κατά 45% έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή