Ένα νέο αρκετά φιλόδοξο σχέδιο, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φτωχότερες χώρες, παρουσίασε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η συμμαχία των κυριότερων διεθνών αρχών υγείας (ACT Accelerator- Επιταχυντής πρόσβασης στα εργαλεία κατά της Covid-19) «έχει ανάγκη από το ποσό των 23,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο προκειμένου να επωφεληθούν και να αναπτύξουν μέσα στη μάχη κατά της Covid-9 από τώρα και έως το Σεπτέμβριο του 2022», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως αυτό το ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με τα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια οικονομικών απωλειών, που προκάλεσε η πανδημία αλλά και το κόστος των σχεδίων ανάκαμψης.

«Η άνιση πρόσβαση στα τεστ, στις θεραπείες και στα εμβόλια παρατείνει την πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος εμφάνισης νέων πιο επικίνδυνων παραλλαγών, που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα υπάρχοντα μέσα στη μάχη κατά της ασθένειας», σημειώνεται.

Η πανδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 5 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που ξεκίνησε στην Κίνα στα τέλη του 2019, «απέχει πολύ από το να τελειώσει», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Έως σήμερα, μονάχα το 0,4% των τεστ και το 0,5% των εμβολίων που χορηγούνται σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιήθηκαν σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα, παρά το γεγονός ότι αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκλησή του στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της G20, που αναμένεται να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη, να χρηματοδοτήσουν «στο σύνολό της» τη νέα στρατηγική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας