Ανάκαμψη στο 50% της επιβατικής κίνησης του 2019 δείχνουν οι τάσεις για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ οι προοπτικές για το 2022 είναι πιο αισιόδοξες. Με τους περιορισμούς στα ταξίδια να εξομαλύνονται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, αν και η ανησυχία για τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων, όπως η Δέλτα, είναι υπαρκτοί, όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στα ταξίδια.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το ACI Europe, η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως νωρίτερα από το 2025.

Η επιβατική κίνηση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece σχεδόν διπλασιάστηκε στο εννιάμηνο του 2021 σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Συνολικά, έφτασε στους 13,92 εκατ. επιβάτες έναντι 7,26 εκατ. το 2020. Σημαντικότερη δε βελτίωση παρουσίασε η διεθνής επιβατική κίνηση, που δέχθηκε και το πιο καθοριστικό πλήγμα λόγω πανδημίας, καταγράφοντας αύξηση κατά 120% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σημείωσε ο Σεπτέμβριος, επιβεβαιώνοντας τις τάσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χρονιά θα κλείσει στο -50% του 2019 για τις περιφερειακές πύλες της χώρας. Όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, μιλώντας στο Olympia Forum II, οι τελευταίοι μήνες του 2021 δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, στέλνοντας θετικά μηνύματα για ένα πιο κανονικό 2022.

Σημειώνεται ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας το 2020 έφτασαν μόλις στο 28% της επιβατικής κίνησης του 2019, που ήταν η ιστορικά πιο δυνατή χρονιά τους με 30,1 εκατ. επιβάτες. Η κατακόρυφη πτώση λόγω της πανδημίας ακολούθησε την παγκόσμια καθήλωση του κλάδου.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις του ACI Europe, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια θα ανεβάζουν ρυθμούς ως το τέλος του 2021 και κατά το 2022, χάρη στο άνοιγμα των υπερατλαντικών ταξιδιών. Έτσι, εκτιμά ότι από το -60% της επιβατικής κίνησης που θα καταγραφεί εφέτος έναντι του 2019, το 2022 οι απώλειες θα περιοριστούν στο -32%. Όμως η πλήρης ανάκαμψη θα επιτευχθεί μόνο το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κικίλιας – Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021
Τουρισμός |

Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021 - Τι είπε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η πετυχημένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού «διαμόρφωσε νέες συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη, µε ορατά αποτελέσματα για την Ελλάδα ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο»

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

Λάμψα – Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου το 2021
Επιχειρήσεις |

Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου Λάμψα το 2021

Ο Όμιλος Λάμψα, με ναυαρχίδα το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η οποία κατά τους πρώτους μήνες του έτους προήλθε από τον σημαντικό περιορισμό των ταξιδιών

Eurobank – Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό
Επιχειρήσεις |

Eurobank: Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό

Ο λόγος για το νέο πρόγραμμα της τράπεζας «Στήριξη στην Πράξη επένδυση στο μέλλον» - Μέσω των νέων χρηματοδοτικών δράσεων αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 νέα δωμάτια και να αναβαθμιστούν επιπλέον 5.000.