Το τίμημα της σινοαμερικανικής κρίσης και της ένταξης του στη μαύρη λίστα της Ουάσιγκτον συνεχίζει να πληρώνει, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ο κινεζικός κολοσσός της Huawei.

Για το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του υποχώρησαν περαιτέρω κατά 38%, με την ανακοίνωση να έρχεται σε μια εβδομάδα που η εταιρεία «γιόρτασε» την επιστροφή της κόρης του ιδρυτή της, Μενγκ Γουανζού, στο πόστο της μετά από τρία χρόνια υποχρεωτικής παραμονής της σε κατ’οίκον περιορισμό στον Καναδά.

H οικονομική διευθύντρια της εταιρείας κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και έτσι να αφεθεί ελεύθερη στον Καναδά, δίχως να εκδοθεί στις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές κυρώσεις στερούν από την κινεζική εταιρεία πρόσβαση σε βασικά ανταλλακτικά και software, τα οποία χρειάζεται για την παραγωγή της και το γεγονός πως η κατάσταση δεν βελτιώνεται, δημιουργεί εύλογα προβληματισμό για το μέλλον της. Οι κυρώσεις των Αμερικανών έγιναν με γνώμονα την ανησυχία τους για την εθνική ασφάλεια και τη διασύνδεση της εταιρείας με τις κινεζικές αρχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή