Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco κατέγραψε αύξηση 158% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο συνεχίζουν να επωφελούνται από το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και την άνοδο τιμών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους αναλυτές να αναμένουν ένα μέσο καθαρό κέρδος 29,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο. Η Aramco είχε ανακοινώσει πέρσι για την ίδια περίοδο, καθαρά κέρδη 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η εξαιρετική απόδοσή μας στο τρίτο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές και της ανάκαμψης της ζήτησης ενέργειας», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ.

«Μερικοί αντίθετοι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση ενέργειας θα παραμείνει υγιής για το άμεσο μέλλον», πρόσθεσε ο Νάσερ.

Η Aramco ανακοίνωσε ότι η αύξηση στα καθαρά κέρδη ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και του όγκου πωλήσεων και των ισχυρότερων περιθωρίων διύλισης και χημικών προϊόντων το τρίμηνο, καθώς η εταιρεία επωφελείται από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή