Μολονότι οι μέτριες ρευστοποιήσεις της Παρασκευής οδήγησαν τον Δείκτη κάτω από τις 900 μονάδες, μολαταύτα αφενός το καλό κλείσιμο που τον απομάκρυνε από το χαμηλό ημέρας, αφετέρου η ανθεκτική εικόνα των περισσοτέρων μετοχών στο ταμπλό εμποδίζουν να επεκταθεί κάποια ανησυχία.

Το σενάριο της προσέγγισης -τουλάχιστον- των 940 μονάδων, που συνιστούν την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση, παραμένει ζωντανό.

O τζίρος, αν και αυξημένος στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα στα 102 εκατ. ευρώ, προεκλήθη κατά το 1/3 από πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 32,86 εκατ. ευρώ, με το κυριότερα αυτά της Lamda (28,83 εκατ. ευρώ).

Το επίπεδο των 898-901 μονάδων που οριοθετούν το θετικό momentum, δεν χάθηκε, με δεδομένο ότι η αγορά έχει «κάτσει» να περιμένει την ανακοίνωση των όρων της σημαντικής ΑΜΚ της ΔΕΗ.

Στο παραπάνω συνυπολογίζεται τόσο το μέγεθος αυτής (άνω του 1 δισεκ. ευρώ) όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον εκ των έσω και των έξω επενδυτών.

Οι πλέον ενδιαφέροντες τίτλοι, πέραν αυτού της ΔΕΗ είναι αυτοί του ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτορα και της Πληροφορικής.

Τέλος, το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει θετικότατο, με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά και τον μεγάλο S&P 500 να καταγράφει τη 10η ανοδική στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της εβδομάδας προφανώς καταλύεται παγκοσμίως από την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας περί της μεταστροφής της νομισματικής της πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News