Είναι γνωστό ότι ο Ίλον Μασκ δεν αφήνει τίποτα που τον αφορά αναπάντητο. Έτσι τώρα αποφάσισε να απαντήσει μέσω των social media στον διευθυντή του Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος τον κατονόμασε και είπε ότι αρκούν 6 δισ. δολάρια από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ώστε να τερματιστεί η παγκόσμια πείνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX – του οποίου η καθαρή περιουσία έχει αυξηθεί κατά περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος χάρη σε μεγάλο βαθμό στην εκτίναξη της αξίας της Tesla – έγραψε στο Twitter ότι ήταν διατεθειμένος να εξετάσει την πρόταση του David Beasley

Ο Μασκ έγραψε ότι αν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων μπορούσε να περιγράψει «ακριβώς» πώς η δωρεά αυτή θα έλυνε την πείνα στον κόσμο, θα πουλούσε άμεσα τις μετοχές της Tesla και θα το έκανε.


Σε επόμενο tweet, ο Musk πρόσθεσε ότι το σχέδιο του ΟΗΕ πρέπει να περιλαμβάνει «λογιστική ανοιχτού κώδικα, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς δαπανώνται τα χρήματα».

Ο ίδιος ο Beasely απάντησε στον Musk λίγες ώρες αργότερα, προσφερόμενος να τον ενημερώσει και μάλιστα τον κάλεσε να τον διαγράψει «αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς».

Ο Beasely είπε επίσης ότι το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα έλυνε την πείνα στον κόσμο, αλλά «ΘΑ αποτρέψει την παγκόσμια πολιτική αστάθεια, τη μαζική μετανάστευση και θα σώσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της πείνας».

Ο Μασκ απάντησε ζητώντας του να δημοσιεύσει αναλυτικά τις τρέχουσες και τις προτεινόμενες δαπάνες του οργανισμού. «Το φως του ήλιου είναι υπέροχο πράγμα», έγραψε ο Μασκ.

Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο Μασκ μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς μια έκθεση Express του 2015 που ισχυριζόταν ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το 2014, προσθέτοντας το σχόλιο ”Τι συνέβη εδώ;”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα