Στη δραστική μείωση των ρύπων άνθρακα κατά 30% έως 65% μέσα στην επόμενη δεκαετία δεσμεύτηκε σήμερα ομάδα κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Net Zero Asset Managers. Πάντως, δεν έλειψαν οι επικριτές που επεσήμαναν πως οι πράσινοι στόχοι που έθεσαν θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο υψηλοί.

Στην ολοένα αυξανόμενη ομάδα της πρωτοβουλίας περιλαμβάνονται ήδη πάνω από 40 κορυφαία ονόματα όπως η Schroders, η Fidelity International, η Axa Investment Management, η Abrdn, η Aviva Investors, η DWS και η Legal & General Investment Management, οι οποίοι δεσμεύτηκαν στην επίτευξη των στόχων αυτών μεταξύ 2025 και 2030.

«Δεν είχαμε απολύτως τίποτε στα χέρια μας ένα χρόνο πριν. Τώρα έχουμε πάνω από 200 (asset managers) να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τώρα 43 να δεσμεύονται σε συγκεκριμένους στόχους. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο» σχολίασε η Στέφανι Πφάιφερ, διευθύνουσα σύμβουλος της IIGCC, που είναι ένα από τα γκρουπ που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται με φόντο την πολύ σημαντική διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) που ξεκίνησε στη Γλασκόβη με βασικό αντικείμενο τη διαμόρφωση νέων κριτηρίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πάντως, ακτιβιστές επισημαίνουν πως οι στόχοι αυτοί δεν είναι αρκετοί και πως αποσπούν την προσοχή από κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η απολιγνιτοποίηση και η μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News