Στη δραστική μείωση των ρύπων άνθρακα κατά 30% έως 65% μέσα στην επόμενη δεκαετία δεσμεύτηκε σήμερα ομάδα κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Net Zero Asset Managers. Πάντως, δεν έλειψαν οι επικριτές που επεσήμαναν πως οι πράσινοι στόχοι που έθεσαν θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο υψηλοί.

Στην ολοένα αυξανόμενη ομάδα της πρωτοβουλίας περιλαμβάνονται ήδη πάνω από 40 κορυφαία ονόματα όπως η Schroders, η Fidelity International, η Axa Investment Management, η Abrdn, η Aviva Investors, η DWS και η Legal & General Investment Management, οι οποίοι δεσμεύτηκαν στην επίτευξη των στόχων αυτών μεταξύ 2025 και 2030.

«Δεν είχαμε απολύτως τίποτε στα χέρια μας ένα χρόνο πριν. Τώρα έχουμε πάνω από 200 (asset managers) να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τώρα 43 να δεσμεύονται σε συγκεκριμένους στόχους. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο» σχολίασε η Στέφανι Πφάιφερ, διευθύνουσα σύμβουλος της IIGCC, που είναι ένα από τα γκρουπ που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται με φόντο την πολύ σημαντική διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) που ξεκίνησε στη Γλασκόβη με βασικό αντικείμενο τη διαμόρφωση νέων κριτηρίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πάντως, ακτιβιστές επισημαίνουν πως οι στόχοι αυτοί δεν είναι αρκετοί και πως αποσπούν την προσοχή από κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η απολιγνιτοποίηση και η μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ESG
Η Ηθική Λειτουργία Επιχειρήσεων συνεπάγεται Ηθικά Προϊόντα;
Academia |

Η Ηθική Λειτουργία Επιχειρήσεων συνεπάγεται Ηθικά Προϊόντα;

Θα πρέπει το κάθε άτομο να έχει την ελευθερία επιλογής να πράξει αναλόγως. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αλλά και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα αποποιούνται τις ευθύνες για τυχόν δημιουργία αρνητικών επιπτώσεων σε ένα μεγάλο μέρος των χρηστών

Οι CEOs ζητούν τολμηρές κυβερνητικές δράσεις και συνεπείς κλιματικές πολιτικές
ESG |

Οι CEOs ζητούν τολμηρές κυβερνητικές δράσεις και συνεπείς κλιματικές πολιτικές

Τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι ενώ ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να ηγηθεί της κατάστασης, η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις επιχειρήσεις και τις αλυσίδες εφοδιασμού πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

EBRD – «Μπήκε» με 75 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ
ESG |

Με 75 εκατ. ευρώ «μπήκε» η EBRD στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στη ΔΕΗ να επιταχύνει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και να γίνει μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης