«Οπλισμένοι» με γκάιντες και ντυμένοι με κιλτ, οι ακτιβιστές της μη κερδοσκοπικής κινηματικής οργάνωσης κατά της φτώχειας, Oxfam διαδήλωσαν στη Γλασκόβη με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο προκαλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες της COP26, να αναλάβουν περισσότερη δράση και όχι μόνο «ζεστό αέρα», για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτοί οι ηγέτες, αντί να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να βάλουν τον κόσμο σε ασφαλέστερο μονοπάτι, απλώς φυσάνε «ζεστό αέρα», και έχουμε χορτάσει από ζεστό αέρα και κενές υποσχέσεις… αυτό που ζητάμε είναι για συγκεκριμένη δράση», δήλωσε η Νάφκοτ Ντάμπι, πολιτική υπεύθυνη της Oxfam Climate.

«Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για το κλίμα, οι φτωχές χώρες χρειάζονται χρηματοδότηση για το κλίμα, οι ευάλωτες κοινότητες χρειάζονται χρηματοδότηση για το κλίμα και πρέπει να είναι σοβαροί με αυτό, να υποστηρίξουν τις ευάλωτες χώρες, να προσαρμοστούν στις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.