Ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ο κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου BP, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη, εμφανώς ευνοημένος από την άνοδο των τιμών ενέργειας και την ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει.

Η βρετανική εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv. Το προηγούμενο τρίμηνο η εταιρεία είχε κέρδη 2,8 δισ. δολ. καθαρών κερδών το προηγούμενο τρίμηνο και 100 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο το 2020, όταν οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φέτος, οι διεθνείς τιμές αναφοράς του αργού Brent έχουν αυξηθεί περίπου 60% μέχρι σήμερα.

«Η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων σίγουρα βοήθησε, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που από τρίμηνο σε τρίμηνο, κάνουμε αυτό που είπαμε ότι θα κάναμε – παρέχοντας σημαντική ρευστότητα για να ενισχύσουμε τα οικονομικά μας, να αυξήσουμε τα μερίσματα στους μετόχους μας και να επενδύσουμε στον στρατηγικό μας μετασχηματισμό», δήλωσε ο CEO της BP, Μπερνάρντ Λούνεϊ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ωστόσο, η ΒΡ ανέφερε συνολική απώλεια 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα «σημαντικών δυσμενών λογιστικών επιπτώσεων στην εύλογη αξία». Αυτά οδήγησαν την εταιρεία να κερδίσει 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που απέδωσε στην «εξαιρετική» άνοδο των προθεσμιακών τιμών του φυσικού αερίου προς το τέλος του τριμήνου.

Νωρίτερα φέτος, η BP παρουσίασε ένα 10ετές σχέδιο για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% και την αύξηση των δαπανών άνθρακα σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για ενέργεια χαμηλών εκπομπών. Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου έχουν αποκλειστεί ως επί το πλείστον από τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26 αυτής της εβδομάδας στη Γλασκόβη.

«Κατανοώ την κατάσταση και υπάρχει μια άποψη μεταξύ ορισμένων στην κοινωνία ότι εταιρείες όπως η δική μας δεν αποτελούν μέρος της λύσης», δήλωσε ο Λούνεϊ στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ