Σήμερα 13.00 η ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.449, ενώ 52 συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από κορωνοϊό.

Μετά και το χθεσινό ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, οι πληροφορίες που έρχονται από τις κυβερνητικές συσκέψεις δείχνουν τον προβληματισμό, αλλά αποκλείουν τηνη επιβολή ενός οριζόντιου lockdown και προς το παρόν ξορκίζουν κάθε σενάριο για επιβολή περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον εμβολιασμένο πληθυσμό.

Από την κυβέρνηση απεύχονται περιορισμούς στην εστίαση και στην ψυχαγωγία, καθότι μία τέτοια απόφαση όχι μόνον θα πιέζει την οικονομία και θα φρέναρε την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα θα προκαλούσε ρωγμές στην κυβέρνηση, ενόσω οι εμβολιαστικοί ρυθμοί έχουν σχεδόν «παγώσει». Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, ουσιαστικά, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων, γεγονός αυτονόητο, και οι αυξημένοι έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα που είναι εδώ και καιρό σε ισχύ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα