Να δημιουργήσουν απόθεμα σε είδη καθημερινής ανάγκης προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτες περιστάσεις προτρέπει τα νοικοκυριά η κινεζική κυβέρνηση, στο φόντο αφενός της εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19, αφετέρου των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη μεγαλύτερη περιοχή που προμηθεύει τη χώρα με κηπευτικά, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας προκάλεσε ανησυχία στα εγχώρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μπορεί να συνδέεται με την αυξημένη ένταση με την Ταϊβάν, επισημαίνει το Reuters.

Επιχειρώντας, προφανώς, να κατευνάσει τον έκδηλο προβληματισμό, η υποστηριζόμενη από το Πεκίνο Economic Daily έγραψε ότι σκοπός της οδηγίας ήταν να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα βρεθούν απροετοίμαστοι σε περίπτωση που επιβληθούν τοπικά lockdown.

Το υπουργείο προτρέπει τις τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για τον ομαλό εφοδιασμό και τη σταθερότητα των τιμών.

Η κεντρική κυβέρνηση συνήθως αυξάνει τους ρυθμούς αποθεματοποίησης ενόψει του κινεζικού νέου έτους, που συμπίπτει με τις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Φέτος, όμως, η πίεση είναι μεγαλύτερη εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες στη Σαντόνγκ, τη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας λαχανικών της χώρας, καθώς και της εξάπλωσης των κρουσμάτων που θέτει σε κίνδυνο τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας με τρόφιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα