Η ινδική θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας καταχωρήθηκε με την ονομασία Starlink Satellite Communications Private Limited. Η κίνηση αυτή ήρθε καθώς για να μπορέσει μια εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στην παροχή υπηρεσιών Internet στην ασιατική χώρα θα πρέπει να έχει τοπική θυγατρική.

Στόχος της Starlink στην Ινδία είναι να προσφέρει 200.000 ενεργά τερματικά έως τον Δεκέμβριο του 2022. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο μιας και η εταιρεία είχε εγκαταστήσει μέχρι τον Αύγουστο περί τα 100.000 τερματικά σε 14 χώρες.

Η Starlink είναι από τις εταιρείες πρωτοπόρους στην ιδέα χρήσης δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με μηδενική καθυστέρηση και σύμφωνα με tweet του Ίλον Μασκ στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αγροτικών κοινοτήτων της Ινδίας.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ενώ άλλοι τόσοι παραμένουν offline. Επιπλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί ζουν σε αγροτικές, απομακρυσμένες περιοχές και συνήθως εκεί δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»