Τελεσίγραφο προς 32.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ απέστειλε η Ford Motor ξεκαθαρίζοντας τους πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα βγει σε αναστολή, δίχως μισθό.

Στο email της προς το προσωπικό, η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας αφήνει ανοιχτό ένα… μικρό παράθυρο για εξαιρέσεις που θα έχουν να κάνουν με θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους, όμως τα αιτήματα αυτά θα εξεταστούν προσεκτικά. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα μπουν σε αναστολή, αλλά με την παράλληλη επισήμανση πως η προστασία από απόλυση θα αφορά ένα διάστημα έως τριάντα ημέρες, πέραν του οποίου προφανώς το επόμενο βήμα θα είναι η απόλυση. Αν και η εταιρεία αποφεύγει να διευκρινίσει ανοιχτά τι θα συμβεί μετά το τέλος του μεταβατικού διαστήματος των 30 ημερών σε αναστολή.

Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στην εταιρεία κυμαίνεται στο 84%, αν και ελπίζεται να ανέβει περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες.

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται σε ευθυγράμμιση του προεδρικού διατάγματος του Τζο Μπάιντεν που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον ομοσπονδιακό τομέα, αλλά και όλους τους εργολάβους και τις εταιρείες που συναλλάσσονται με το δημόσιο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι δραστηριότητες της Ford την κατατάσσουν στην κατηγορία των ομοσπονδιακών εργολάβων, καθώς έχει συμβόλαια με το Δημόσιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ