Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση παρουσίασαν οι προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, χάρη κυρίως στη βελτίωση του κλάδου των υπηρεσιών και δη, της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση της ADP, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 571.000 θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας την επίδοση του Σεπτεμβρίου που κατέγραψε 523.000 νέες θέσεις και βέβαια πολύ πάνω από τις 395.000 που περίμεναν οι αναλυτές. Ουσιαστικά ήταν ο καλύτερος μήνας για τον δείκτη από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ευρύτερος κλάδος των υπηρεσιών έκανε τη διαφορά προσθέτοντας από μόνος του 458.000 νέες θέσεις τον τελευταίο μήνα, με την φιλοξενία και την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανόμενης της εστίασης να ξεχωρίζουν με 185.000 νέες θέσεις. Η ανάρρωση των συγκεκριμένων κλάδων θεωρείται ενδεικτικός για τις τάσεις της αγοράς εν μέσω πανδημίας δεδομένου πως μέσα στο καλοκαίρι και με φόντο την αναζωπύρωση των κρουσμάτων οι προσλήψεις είχαν επιβραδυνθεί αισθητά.

Υψηλές επιδόσεις παρουσίασαν, πάντως, για έναν ακόμη μήνα, οι τομείς της παιδείας και των υγειονομικών υπηρεσιών με επιπλέον 88.000 και 56.000 θέσεις αντιστοίχως.

Μεταξύ των επιχειρήσεων, σε θέση οδηγού παραμένουν οι μεγάλοι όμιλοι με πάνω από 500 εργαζομένους, οι οποίες προχώρησαν σε 342.000 νέες προσλήψεις τον Οκτώβριο, ενώ αμέσως μετά με 115.00 προσλήψεις ακολούθησαν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με λιγότερο από 50 εργαζόμενους.

Η σημερινή έκθεση συμπληρώνει τον δέκατο συνεχόμενο μήνα βελτίωσης για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αντανακλώντας τη σταθερή πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας παρά τους κλυδωνισμούς που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία. Παρόλ’αυτά πολλές είναι οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού και δυσκολία να καλύψουν τα κενά τους, παρά το γεγονός πως η ανεργία δεν έχει κατέβει ακόμη στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Χαρακτηριστικά προ ημερών ο CFO της Amazon, Μπράιαν Ολσάφσκι, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου σχολίασε πως η αναζήτηση προσωπικού παραμένει για την εταιρεία ένας σημαντικός ανασχετικός παράγοντας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή