Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Τρίτη, με την αγορά να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στη συνάντηση της Fed, καθώς πέρα από την ανακοίνωση της έναρξης του tapering, την οποία έχει προεξοφλήσει θα αναζητήσει στοιχεία για την αύξηση των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 2,6 μονάδες βάσης  στο 1,547% , του διετούς ομολόγου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου και διαμορφώθηκε στο ο,444%.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει πλήρως την μείωση των μηνιαίων αγορών 120 δισ. δολαρίων  σε ομόλογα και ενυπόθηκα αξιόγραφα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και εστιάζει πλέον στο χρονοδιάγραμμα αλλά και στο μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων, καθώς και στην άποψη της για τον «παροδικό» πληθωρισμό.

«Τι είναι παροδικό; Παροδικό, όλοι νομίζαμε πιστέψτε, ήταν μερικοί μήνες. Τώρα γίνεται ένας χρόνος» επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής για τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος στην WisdomTree Investments, Κέβιν Φλάναγκαν.

« Όμως, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, «θα είναι ήρεμος όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων» λέει ο Κίμ Ρουπερτ, διευθυντής του τμήματος ανάλυσης της παγκόσμιας αγοράς σταθερού εισοδήματος στην Action, , «Ο Πάουελ θα ξαναπεί ότι η άνοδος του πληθωρισμού  είναι ακόμα παροδική και δεν νομίζω ότι θα δώσει κάποιου είδους υπαινιγμού σε σχέση με τον χρόνο της αύξησης ».

    

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα