Ένα ισχυρό «όπλο» στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών απέκτησε ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πρόκειται για τον πλέον σύγχρονο λειοτεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων και φυτικών καταλοίπων, συνολικού κόστους 580.000 ευρώ, ο οποίος ανήκει πλέον στον εξοπλισμό του αττικού δήμου. Το τεράστιο μηχάνημα συνολικού βάρους 24,6 τόνων διαθέτει κινητήρα, που συμμορφώνεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Ήδη ο λειοτεμαχιστής έχει εγκατασταθεί και ξεκίνησε τη λειτουργία του στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου και οι πρώτες ενδείξεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία, καθώς τεμαχίζει με χαμηλό κόστος, στο επιθυμητό και κατάλληλο μέγεθος, τα ογκώδη απορρίμματα και τα φυτικά κατάλοιπα (πχ κλαδέματα) που συλλέγονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα και κατά 50% το κόστος μεταφοράς και διάθεσης αυτών. Επιπλέον, με τη χρήση του μηχανήματος καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων και η ανάκτηση αξίας από αυτά, όπως παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία.

Το μηχάνημα είναι το πλέον σύγχρονο και ασφαλές στην κατηγορία του και η λειτουργία του ελέγχεται μέσω έγχρωμου ηλεκτρονικού πίνακα, ο οποίος διαθέτει μενού και οδηγίες στα ελληνικά. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα να γίνεται απομακρυσμένη εποπτεία της λειτουργίας του από την αρμόδια Διεύθυνση, μέσω ενσωματωμένου συστήματος τηλεπαρακολούθησης από υπολογιστή ή φορητή συσκευή (smartphone, tablet).

Η προμήθεια του λειοτεμαχιστή έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας, παράλληλα με τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Το πρόγραμμα ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα απορριμματοφόρα, ανοιχτά φορτηγά, τράκτορα, νταλίκες, χοάνες και άλλα οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία θα παραληφθούν από τη δημοτική Αρχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».