Νέα μοντέλα και πηγές δεδομένων για να κατανοήσει καλύτερα πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την οικονομία του Καναδά, αναμένεται να αναπτύξει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, τονίζοντας ότι θα συμπεριλάβει αυτά τα ευρήματα στις τριμηνιαίες προβλέψεις της.

Η Τράπεζα του Καναδά, σε ανακοίνωσή της που συνδέεται με την παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP26, είπε ότι θα αξιολογήσει πόσο συχνότερα έντονα καιρικά φαινόμενα και η μετάβαση σε ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα επηρεάζουν τη δυνητική παραγωγή του Καναδά, την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό.

«Η κλιματική αλλαγή και η μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα θα έχει σημαντικές μακροοικονομικές συνέπειες, αγγίζοντας κάθε περιοχή και τομέα της καναδικής και παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Θα έχει επίσης επιπτώσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές, την αύξηση της δυνητικής παραγωγής και τη σταθερότητα των τιμών», ανέφερε.

Οι αυξήσεις στη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, μαζί με τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, θέτουν σημαντικούς κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Καναδά και η κεντρική τράπεζα θα επιδιώξει να βοηθήσει τις αγορές να τιμολογήσουν αυτούς τους κινδύνους, πρόσθεσε η τράπεζα.

H Τράπεζα δεσμεύτηκε σε τέσσερα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων μοντέλων και πηγών δεδομένων, της αξιολόγησης των εκθέσεων του καναδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος στον κλιματικό κίνδυνο , αλλά και λειτουργικών κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η Τράπεζα του Καναδά δεσμεύτηκε επίσης να συνεργαστεί με εγχώριους και διεθνείς εταίρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News