Τις τράπεζες που εξακολουθούν να χρηματοδοτούν project και εταιρείες ορυκτών καυσίμων έβαλαν στο στόχαστρο τους οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τη βρετανική  τράπεζα Standard Chartered. Στην κορυφή των διαδηλωτών και η γνωστή νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Με πλακάτ και μηνύματα κατά της δράσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε ένα διάστημα που η επικείμενη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα έχει φέρει στο προσκήνιο την κλιματική αλλαγή, ο διαδηλωτές απαίτησαν από τις τράπεζες να βοηθήσουν από την πλευρά τους στην παγκόσμια προσπάθεια τερματίζοντας τις χρηματοδοτήσεις προς ρυπογόνες εταιρείες.

Πάντως, οι διαδηλώσεις θα έχουν και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ακτιβιστές ετοιμάζονται να δώσουν ηχηρό «παρών» στη Γλασκόβη, με την έναρξη της συνόδου από την ερχόμενη Κυριακή. Το ίδιο ισχύει και για την 18χρονη πλέον Γκρέτα, η οποία σε δηλώσεις πρόσφατα επέκρινε με σφοδρότητα τους διεθνείς ηγέτες που είναι όλο… λόγια και όχι πράξεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μεγάλες διαδηλώσεις που θα επικεντρώνονται στοχευμένα στο ρόλο των τραπεζών θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις διεθνώς και μεγάλα οικονομικά κέντρα, όπως η Φρανκφούρτη και η Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης