Η προτεινόμενη ευρωπαϊκή ρύθμιση που θα μπορούσε να εξαναγκάσει την Apple να επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να εγκαθιστούν λογισμικό από οπουδήποτε στο Διαδίκτυο θα άνοιγε το «κουτί της Πανδώρας», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος λογισμικού της εταιρείας, Κρεγκ Φεντερίγκι.

Επιπλέον, το κορυφαίο στέλεχος της Apple ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για ολόκληρα δίκτυα υπολογιστών και όχι απλά για μία συσκευή.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Web Summit της Λισαβόνας και αντιπροσωπεύουν μία κλιμάκωση της ρητορικής της αμερικανικής εταιρείας σχετικά με το «τι θα μπορούσε να πάει στραβά» εάν η Apple εξαναγκαζόταν να αλλάξει τις πολιτικές χρήσης του App Store.

Υπενθυμίζεται ότι ρυθμιστικές αρχές και νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο ελέγχουν εξονυχιστικά τον έλεγχο που ασκεί η εταιρεία στο λογισμικό των συσκευών iPhone.

Αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως την Apple σχετικά με την νομοθεσία Digital Markets Act, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι θα μπορούσε να εξαναγκάσει την εταιρεία να επιτρέψει το «sideloading» δηλαδή την δυνατότητα ένας χρήστης να μπορεί να εγκαθιστά εφαρμογές σε ένα iPhone από μία ιστοσελίδα και όχι από το επίσημο, εταιρικό App Store.

O Digital Markets Act παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Meta (πρώην Facebook) από το να μπορούν να κάνουν κατάχρηση της ισχύος τους. Θα περιλαμβάνει σειρά κανονισμών που θα ζητά από τις εταιρείες να «ανοίγουν» τις πλατφόρμες τους στον ανταγωνισμό. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων της εκάστοτε εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία