Ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM συμφώνησε να αγοράσει μια εταιρεία διαχείρισης Containers στο λιμάνι του Λος Άντζελες, την Fenix Marine Services (FMS) με μία συμφωνία αξίας 2,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Η CMA CGM ήλεγχε ήδη το 10% της εταιρείας και τώρα απέκτησε το υπόλοιπο 90% καταβάλλοντας 1,8 δις. δολ. ενισχύοντας έτσι την θέση της στη κύρια πύλη των ΗΠΑ για το εμπόριο από την Ασία.

Ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων FMS είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Βόρεια Αμερική, διακινώντας περίπου 2,3 μέτρα κοντέινερ 20 πόδια ετησίως.

Ο Rolfe Saade, διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, δήλωσε ότι η νέα επένδυση  θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ταχείας ανάπτυξής του γαλλικού ναυτιλιακού ομίλου στην αγορά των ΗΠΑ και στο διατλαντικό εμπόριο.

«Η ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας απέδειξε τη σημασία των λιμανιών και των υποδομών logistics», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις λιμενικές μας δραστηριότητες στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε την Fenix Marine Services».

Τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς έχουν πληγεί σοβαρά από το χάος που έχει επικρατήσει στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από την προηγούμενη Τρίτη, 77 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονταν αγκυροβολημένα ή καθηλωμένα στη θάλασσα, έξω από τα δυο λιμάνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει καλέσει τις εταιρείες logistics, τους λιμενεργάτες και τους μεγάλους ναυλωτές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αμβλύνουν τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιορίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία