Τα χειρότερα στο κλάδο δεξαμενοπλοίων έχουν περάσει δήλωσε ο Hugo De Stoop, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav, ναυτιλιακής εισηγμένης στο ΝYSE, με έδρα το Βέλγιο, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της εταιρείας.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σίγουροι ότι περάσαμε το κατώτατο σημείο του κύκλου, μετά από ένα τρίτο τρίμηνο που ήταν μεταξύ των πιο απαιτητικών της πρόσφατης ιστορίας του κλάδου, σημειώνει ο Hugo De Stoop και προσθέτει ότι παράλληλα μπροστά υπάρχει μια άνοδο λόγω εποχικότητας, λόγω του ερχομού του χειμώνα. Πολλοί παράγοντες συνηγορούν σε μια ανοδική κίνηση των ναύλων σύμφωνα με το ‘αφεντικό» της Euronav όπως η ζήτηση για μεταφορά πετρελαίου που ανακάμπτει χάρη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μετά την COVID-19, η επιπλέον ζήτηση για μαζούτ καθώς οι παραγωγοί ενέργειας στρέφονται σε φθηνότερη λύση και ο ΟΠΕΚ+ αυξάνει την παραγωγή που σημαίνει άνοδο των εξαγωγών. Μεσοπρόθεσμα η διοίκηση της Euronav παραμένει αισιόδοξη καθώς εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να ανακάμπτει πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η Euronav με ένα στόλο 79 δεξαμενοπλοίων, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο έσοδα μόλις 991, εκατ. δολ έναντι 240,9 εκατ. δολ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και ζημιές 105,9 εκατ. δολ έναντι κερδών 46,1 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία