Στα δεξαμενόπλοια και συγκεκριμένα στην Euronav επενδύει ο νορβηγός εφοπλιστής John Fredriksen ο οποίος ελέγχει ήδη το 40% μιας  άλλης εταιρείας δεξαμενοπλοίων της Frontiline.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Euronav το fund C.K. Limited που συνδέεται με την οικογένεια του John Fredriksen απέκτησε 12.106.000 μετοχές τη Euronav ή το 5,502% των 220,024,713 του συνόλου των μετοχών της Euronav.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο site της Euronav το CK είναι ο δεύτερο μεγαλύτερος μέτοχος μετά την ίδια την Euronav που ελέγχει το 8,338% των μετοχών της.

Η Euronav ελέγχει ένα στόλο 80 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων 2 V-Plus πλοία, 48 VLCCs, 30 Suezmaxes ενώ συμμετέχει μέσω ενός joint venture σε δυο πλοία αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαιου (FSO).

Η επένδυση του John Fredriksen στην Euronav και τα δεξαμενόπλοια γίνεται σε μία περίοδο που πολλοί αναλυτές υπολογίζουν ότι ο κλάδος βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του κύκλου.
Να σημειωθεί τέλος ότι τον τελευταίο μήνα η μετοχή της Euronav έχει  σημειώσει άνοδο  20,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα