Στα δεξαμενόπλοια και συγκεκριμένα στην Euronav επενδύει ο νορβηγός εφοπλιστής John Fredriksen ο οποίος ελέγχει ήδη το 40% μιας  άλλης εταιρείας δεξαμενοπλοίων της Frontiline.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Euronav το fund C.K. Limited που συνδέεται με την οικογένεια του John Fredriksen απέκτησε 12.106.000 μετοχές τη Euronav ή το 5,502% των 220,024,713 του συνόλου των μετοχών της Euronav.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο site της Euronav το CK είναι ο δεύτερο μεγαλύτερος μέτοχος μετά την ίδια την Euronav που ελέγχει το 8,338% των μετοχών της.

Η Euronav ελέγχει ένα στόλο 80 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων 2 V-Plus πλοία, 48 VLCCs, 30 Suezmaxes ενώ συμμετέχει μέσω ενός joint venture σε δυο πλοία αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαιου (FSO).

Η επένδυση του John Fredriksen στην Euronav και τα δεξαμενόπλοια γίνεται σε μία περίοδο που πολλοί αναλυτές υπολογίζουν ότι ο κλάδος βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του κύκλου.
Να σημειωθεί τέλος ότι τον τελευταίο μήνα η μετοχή της Euronav έχει  σημειώσει άνοδο  20,5%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΠΝΟ – Προκήρυξη 48ης απεργίας σε όλα τα πλοία στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Ναυτιλία |

«Δεμένα» όλα τα πλοία στις 11 και 12 Νοεμβρίου - Απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ

Ζητά υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις για το 2020-2021 και αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ναυτεργάτες (υπερεργασία, εντατικοποίηση, ωράρια εργασίας και ανάπαυσης, παραβιάσεις των ΣΣΕ)

ΠΕΝΕΝ – Να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των σωστικών και πιστοποιητικών των ναυτεργατών
Ναυτιλία |

ΠΕΝΕΝ: Να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των σωστικών και πιστοποιητικών των ναυτεργατών

Ένας τεράστιος αριθμός ναυτεργατών τόσο του δικού μας κλάδου όσο και των λοιπών ειδικοτήτων μέσα στα πλοία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την λήξη των πτυχίων των σωστικών – πυροσβεστικών μέσων

Diana Shipping – Έλαβε το «OK» για την εισαγωγή στον Νasdaq της νέας εταιρείας
Ναυτιλία |

Diana Shipping: Έλαβε το «OK» για την εισαγωγή στον Νasdaq της νέας εταιρείας

Η ναυτιλιακή εταιρεία προχωρεί στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, την OceanPal Inc., η οποία θα λειτουργήσει ως εταιρεία χαρτοφυλακίου με τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που αποσπώνται (spin-off) από τον στόλο της Diana Shipping

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για Κέντρο Ερευνών Εναλλακτικών Καυσίμων και οι ακτοοπλόοι
Ναυτιλία |

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για Κέντρο Ερευνών Εναλλακτικών Καυσίμων και οι ακτοοπλόοι

Ειδικά για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ, «τυχόν μέτρα που συντελούν μόνο στην επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς χωρίς πραγματικό αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος, κινδυνεύουν να επιβαρύνουν υπέρμετρα τον επιβάτη της ελληνικής ακτοπλοΐας»

Υπ. Εργασίας – Αυτοψία για τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στον ΣΕΠ
Επικαιρότητα |

Υπουργείο Εργασίας: Αυτοψία για τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στον ΣΕΠ

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
Ναυτιλία |

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

Η δωρεά περιλαμβάνει έργα συντήρησης του ιστορικού κτιρίου, τεχνολογικό εξοπλισμό, παροχή προσομοιωτή γέφυρας τελευταίας τεχνολογίας καθώς και υποτροφίες σε αποφοίτους της σχολής