Η μετοχή της Amgen (NASDAQ:AMGN) συνάντησε τις σημαντικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις μετά την πολύμηνη ελεγχόμενη διόρθωση, της οποίας η κρισιμότερη μεταβλητή παραμένει η ανησυχία για την επερχόμενη (ή όχι) αδειοδότηση της νέας πατέντας για το άσθμα.

Έτσι, με την απόφαση να αναμένεται στις αρχές του 2022, η μετοχή θα λειτουργήσει προεξοφλητικά, υπό την πεποίθηση ότι η ανακοίνωση θα βρει τη μετοχή μακριά από την τρέχουσα στήριξη.

Στην παρούσα φάση, το αγοραστικό σήμα που τίθεται εν ισχύ στοχεύει στην περιοχή των 296 δολαρίων, με κοντινό στοπ κάτω από 197 σε κλείσιμο ημέρας, και το βασικό σημείο εξόδου κάτω από 174 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Όσον αφορά στα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, για άλλο ένα τρίμηνο σημειώθηκε ενίσχυσή τους, γεγονός που πιστοποιεί τη δυναμική της εταιρίας και τη στιβαρή επενδυτική της βάση.

Πιο συγκεκριμένα, για το γ’ τρίμηνο του έτους τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν μεταβολή της τάξεως του +4% σε ετήσια βάση άγγιξαν τα 6,7 δισ., οδηγώντας σε μεταβολή +11% των κερδών ανά μετοχή, τα οποία έφτασαν τα 4,67 $.

Τέλος, για δεύτερο συνεχόμενο έτος σημειώθηκε αύξηση στο τριμηνιαίο μέρισμα κατά 10%, με το μέρισμα γ’ τριμήνου να αγγίζει τα 1,76 $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News