Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας έλαβαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη, με τον S&P 500 μάλιστα να καταγράφει την έβδομη ανοδική του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,56% στις 36.327 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,37% στις 4.697 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 15.971 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη της τάξεως του 1,5%, με τα κέρδη του S&P να ξεπερνούν το 2% και του Nasdaq το 3%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Peloton σημείωσαν πτώση πάνω από 33% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, αφού η πλατφόρμα και ο κατασκευαστής διαδραστικών διαδρόμων γυμναστικής ανέφερε πολύ μεγαλύτερες ζημίες από το αναμενόμενο, ενώ μείωσε το outlook για ολόκληρο το έτος καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γυμναστήρια.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Expedia κατέγραψε άνοδο 13%, καθώς ομαλοποιείται η ζήτηση για τα ταξίδια, ενώ πλέον τόσο η διοίκηση όσο και οι αναλυτές αναμένουν τα μεγέθη της να ενισχυθούν.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Pfizer, η οποία σημείωσε άλμα 7%, μετά την ανακοίνωση ότι το χάπι της κατά του Covid 19 είναι αποτελεσματικό κατά 89% έναντι της σοβαρής νόσησης και του θανάτου μεταξύ των ατόμων υψηλού κινδύνου. Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει τα στοιχεία στον FDA «το συντομότερο δυνατόν»

Θετικά στην αγορά λειτούργησαν πάντως και τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς οι προσλήψεις σημείωσαν ισχυρή άνοδο τον Οκτώβριο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,6%. Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 531.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 4,8% σε 4,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street