Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες και σήμερα, με τον S&P 500 να οδεύει προς την έβδομη ανοδική του συνεδρίαση, λαμβάνοντας ισχυρή στήριξη από τα στοιχεία για την απασχόληση και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,59% στις 36.336 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,61% στις 4.708 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,51% στις 16.029 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Peloton σημειώνουν πτώση πάνω από 32% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, αφού η πλατφόρμα και ο κατασκευαστής διαδραστικών διαδρόμων γυμναστικής ανέφερε πολύ μεγαλύτερες ζημίες από το αναμενόμενο, ενώ μείωσε το outlook για ολόκληρο το έτος καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γυμναστήρια.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Expedia σημειώνει άνοδο 11,6%, καθώς ομαλοποιείται η ζήτηση για τα ταξίδια, ενώ πλέον τόσο η διοίκηση όσο και οι αναλυτές αναμένουν τα μεγέθη της να ενισχυθούν.

Θετικά στην αγορά λειτουργούν πάντως και τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς οι προσλήψεις σημείωσαν ισχυρή άνοδο τον Οκτώβριο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,6%. Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 531.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 4,8% σε 4,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street