
Με αφορμή την καθυστέρηση της εξειδίκευσης των νέων μέτρων που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς από αύριο Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, ζητώντας την ταχύτατη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου.
Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Οργή και απογοήτευση σε λιανεμπόριο και εστίαση
«Δεν είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων, να μην γνωρίζουμε τις ακριβείς υποχρεώσεις μας, οι οποίες σε περίπτωση μη τήρησης θα επιφέρουν και πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν τη βιωσιμότητα ενός κλάδου που έχει υποφέρει αλλά και έχει στηρίξει την κοινωνία στο πρόσφατο δύσκολο διάστημα. Είναι επιτακτική η άμεση ενημέρωση μας, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Ε.Σ.Α θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τη λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος όπως πάντα την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέποντας την εύρυθμη λειτουργία της» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Σας ενημερώνουμε ότι η εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων που αφορούν το λιανεμπόριο έχει αναστατώσει τον εμπορικό κόσμο, εν μέσω εκπτωτικής περιόδου και όλοι αναμένουν με αγωνία την Κοινή Υπουργική Απόφαση “Έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας”.
Αξιότιμε κύριε γενικέ, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα η λειτουργία των καταστημάτων, κρίνεται απαραίτητο να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν η απόφαση που θα αναφέρεται λεπτομερώς στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, αλλιώς είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν τα μέτρα από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.


Latest News

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ