Κάλεσμα προς ιδιωτικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι απηύθυναν, σύμφωνα με το πρακτορείου Bloomberg, οι αρχές του αραβικού εμιράτου, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να «πιάσουν» τον καταιγισμό των IPOs σε Άμπου Ντάμπι και Ριάντ.

Νωρίτερα, η εποπτική αρχή του κρατιδίου υπέγραψε συμφωνία με τη διοίκηση του Dubai Airport Free Zone προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να εγκατασταθούν στην ελεύθερη οικονομική ζώνη του DAFZA, ώστε να μελετήσουν την πιθανότητα δημόσιας εγγραφής τους.

Η ζώνη DAFZA αριθμεί πάνω από 1.800 επιχειρήσεις που επεκτείνονται σε πάνω από είκοσι κλάδους και βιομηχανίες.

Για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, οι αρχές της πόλης προχώρησαν στη συγχώνευση των τμημάτων οικονομίας και τουρισμού, με έναν από τους βασικούς στόχους του νέου ενοποιημένου φορέα είναι η προσέλκυση εταιρειών στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι.

Στον ίδιο μήκος κύματος εντάσσονται και άλλες κινήσεις τις προηγούμενες ημέρες, όπως η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του χρηματιστηρίου και η δρομολόγηση της δημόσιας εγγραφής της κρατικής DEWA, τους επόμενους μήνες, η οποία θα προσελκύσει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σημειωτέον πως στο χρηματιστήριο του κρατιδίου εντάσσονται ήδη όμιλοι όπως η Majid Al Futtaim Holding, η οποία λειτουργεί όλα τα καταστήματα της φίρμας σούπερ μάρκετ Carrefour SA στη Μέση Ανατολή, αλλά και η Al Khaleej Sugar, ιδιοκτήτρια της κυριότερης μονάδας ζάχαρης σε όλη την περιοχή του Κόλπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή