Με σημαντικά κέρδη αρχίζουν τη νέα εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι λαμβάνουν ισχυρή ώθηση από τη νομοθετική έγκριση του νομοσχεδίου για επενδύσεις ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων σε υποδομές.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,62% στις 36.553 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,36% στις 4.714 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,39% στις 16.033 μονάδες.

Μετά την έγκριση του νομοσχεδίου των υποδομών, η Caterpillar σημειώνει κέρδη 5%, με την Deere να κερδίζει 2%. Για τον ίδιο λόγο οι Vulcan Materials και Nucor σημειώνουν άνοδο άνω του 6%.

Στο επίκεντρο της αγοράς όμως βρίσκονται οι μετοχές της Tesla, οι οποίες υποχωρούν κατά 5%, μετά τη δημοσκόπηση που διενήργησε ο Elon Musk στο Twitter, για το αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του. Οι ακόλουθοί του απάντησαν «ναι» στο ερώτημα, με την αγορά να αναμένει τώρα εάν ο Musk κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Θετικά λειτουργεί στην αμερικανική αγορά και η έγκριση από το Κογκρέσο του νομοσχεδίου για επενδύσεις ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές, ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street