Στα γνώριμα ύδατα μεταξύ 900 – 910 μονάδων παραμένει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά και τη διόρθωση της Παρασκευής, η οποία έβαλε για πέμπτη φορά στοπ στη διάσπαση της πλάγιας κίνησης.

Σήμερα ο γενικός δείκτης κινείται με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,12% στις 908,04 μονάδες, με τις συναλλαγές να είναι πολύ επιλεκτικές.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι παρά το ότι ο γενικός δείκτης δεν μπορεί να διασπάσει το ανώτατο εύρος της συσσώρευσης, εμφανίζει σημαντικές αντοχές μόλις οι πωλητές προσεγγίζουν τη ζώνη των 900 μονάδων. Είναι σαφές λοιπόν ότι η αγορά επηρεάστηκε από την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία άντλησε 1,35 δισ., αλλά και περιμένει και τα νέα από την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI στις 11 Νοεμβρίου.

Ο παράγοντας πανδημία

Αυτό που χρειάζεται όμως η αγορά, όπως συμφωνούν αρκετοί αναλυτές, είναι μια καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και διαβεβαίωση από τις νομισματικές αρχές της Ευρώπης ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των αδύναμων οικονομιών, ακόμη και αν αλλάξει το μείγμα πολιτικής λόγω της αύξησης του πληθωρισμού. Βέβαια στο τελευταίο η νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου, όπως και η έλευση του χειμώνα δεν βοηθά τις εκτιμήσεις για καλύτερη διακύμανση του πληθωρισμού σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Motor Oil δέχεται πιέσεις σήμερα καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος 0,20 ευρώ/μετοχή, καταγράφοντας πτώση 1,55%, με τις Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca Cola και Jumbo να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Στον αντίποδα, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν σημαντικά κέρδη, άνω του 1%, ενώ θετική είναι η κίνηση των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha bank, Εθνική, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών