Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η αγορά των κρυπτονομισμάτων την εβδομάδα και μάλιστα σύμφωνα με τους υπολογισμούς μιας εταιρείας παροχής δεδομένων η συνολική κεφαλαιοποίηση έσπασε ένα ακόμα ορόσημο…

Σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο παρακολούθησης νομισμάτων CoinGecko , η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 3,002 τρισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα στις 10:35 UTC.

Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί ένα νέο υψηλό όλων των εποχών για τα κρυπτονομίσματα και αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η αποτίμηση της κατηγορίας των εκκολαπτόμενων περιουσιακών στοιχείων έφτασε πάνω από το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ether , το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% σε 24 ώρες τη Δευτέρα για να φτάσει σε νέο υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 4.700 δολάρια. Σύμφωνα με την Coin Metrics έφτασε μέχρι τα 4.740 δολάρια .

Το Ether είναι το κρυπτονόμισμα του blockchain Ethereum.

Το Bitcoin , σκαρφάλωσε 7% στην τιμή των 66.250 δολαρίων, πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 66.900 δολάρια που σημειώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Mikkel Morch, εκτελεστικός διευθυντής του crypto hedge fund ARK36, είπε ότι μια τιμή 70.000 δολαρίων για το bitcoin τώρα «φαίνεται κοντά».

«Είναι σημαντικό ότι η άνοδος δεν φαίνεται να βασίζεται στη μόχλευση, αλλά μάλλον προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση στην αγορά spot όπου υπάρχει επί του παρόντος πολύ μικρή ρευστότητα από την πλευρά των πωλήσεων», δήλωσε ο Morch, σύμφωνα με το CNBC.

DeFi

Η άνοδος αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενθουσιασμού για τα DeFi, ή την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, μια νέα τάση στην αγορά crypto που επιδιώκει να δημιουργήσει οικονομικές εφαρμογές όπως ο δανεισμός και οι συναλλαγές στο blockchain.

Το Ethereum είναι βασικός παίκτης στο DeFi . Μερικές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες DeFi, συμπεριλαμβανομένης της αποκεντρωμένης πλατφόρμας ανταλλαγής Uniswap και της πλατφόρμας δανεισμού Aave, εκτελούνται στο δίκτυο Ethereum.

Το Ethereum είναι επίσης η ραχοκοκαλιά για πολλά NFT, τα οποία είναι σαν ψηφιακές αποδείξεις που διατηρούν αρχείο ιδιοκτησίας για σπάνια αντικείμενα όπως η διαδικτυακή τέχνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News