Την παραίτηση του στα τέλη Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Κυβερνήτης της Federal Reserve, Ράνταλ Κουάρλς, οποίος από το 2017 ήταν αντιπρόεδρος και του εποπτικού οργάνου της Τράπεζας, του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο προερχόμενος από τον ιδιωτικό κλάδο Κουάρλς είχε διοριστεί στο πόστο από τον Ντόναλντ Τραμπ, παρόλ’ αυτά θεωρείτο από τα κεντρώα στελέχη της Fed.

H θέση του ως Κυβερνήτη του επέτρεπε κανονικά να παραμείνει στο πόστο μέχρι τον Ιανουάριο του 2032(!), όμως έκρινε πως, με την ολοκλήρωση της θητείας του στο εποπτικό συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου, δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει άλλο στην Τράπεζα. Το λόγο αυτό, εξάλλου, επικαλείται και στην επιστολή παραίτησης του.

Για το έργο του στο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Κουάρλς είχε συγκεντρώσει αμφιλεγόμενα σχόλια. Δρομολόγησε αλλαγές που αφορούσαν τον τραπεζικό κλάδο, που ο ίδιος ο κλάδος εκτίμησε ιδιαιτέρως θεωρώντας πως βοηθούσε τις τράπεζες, ενώ επικριτές υποστήριζαν πως δημιουργούσε ένα πιο επικίνδυνο περιβάλλον που άφηνε έκθετη την αγορά σε πιθανές νέες κρίσεις και διασώσεις τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως η αποχώρηση του δημιουργεί ένα ακόμη κενό που θα κληθεί να καλύψει ο Τζο Μπάιντεν επηρεάζοντας τις ισορροπίες στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας. Εκκρεμεί εξάλλου και το κρίσιμο ζήτημα της ανανέωσης ή όχι της θητείας του Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής