Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη περιουσία του CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, η οποία αυξάνεται κατά αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε λίγες ώρες, ανάλογα με το ράλι της μετοχής της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό το Bloomberg επιχειρεί να απαντήσει στο υποθετικό ερώτημα πόσο πλούσιος θα ήταν σήμερα, ο πάλαι ποτέ πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς, αν το 2020 δεν είχε πουλήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών του στη Microsoft, πριν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς λοιπόν, ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να ήταν σήμερα πλουσιότερος από τον ‘Ιλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος μαζί.

Ο Γκέιτς είχε 2,06 δισεκατομμύρια μετοχές τον Σεπτέμβριο του 1998, όταν ο τεχνολογικός κολοσσός έγινε για πρώτη φορά η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η Microsoft πήρε πίσω την πρώτη θέση από την Apple Inc. στις 29 Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή του Γκέιτς το 1998 θα είχε αποτιμηθεί την Παρασκευή σε περίπου 693 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας αθροιστικά την καθαρή περιουσία των 340,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μασκ και την καθαρή περιουσία 200,3 δισ. δολαρίων του Μπέζος .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή